woensdag 3 november 2010

Warme salade van pompoen en kikkererwten (met tahin)


Dit recept komt uit het boek Casa Moro van Sam & Sam Clark. Het boek staat vol gerechten met vlees, zuivel en suiker. Toch vond ik het de moeite waard om te kopen, en wel om dit soort heerlijke recepten die er tussen staan.

Voor 4 personen:
1 kg pompoen (schoongemaakt, geschild en in blokjes)
1 teentje knoflook
1 theelepel gemalen rode peper
2 eetlepels olijfolie
250 gr zelfgekookte kikkererwten
1/2 kleine rode ui, fijngesnippers
4 el grofgehakte verse koriander
zeezout en zwarte peper

Verwarm de oven voor op 220 graden. Meng de pompoen met de knoflook, rode peper, olijfolie en wat zout en peper. Spreid dit uit over een bakplaat en zet die 15-20 minuten in de oven of tot de pompoen gaar is. (Volgens het originele recept laat je de pompoen nu wat afkoelen, zodat het inderdaad een salade is. Ik heb deze stap overgeslagen.) Meng de pompoen met de kikkererwten, ui, en koriander.

Dit gerecht is erg lekker zoals het is, maar je kan hem wat minder droog maken met tahinsaus ( 3 el tahin, 3 el citroensap, 2 el water, 2 el olie, 1 uitgeperst teentje knoflook). Sprenkel de saus over het grecht.

1 opmerking: