maandag 8 maart 2010

Kikkererwtensoep met munt


Deze soep is zo vullend dat je er zelfs zonder brood helemaal vol van zit. Eet er een lekkere salade bij!

Ingredienten (voor 2 a 3 personen):
2 blikjes kikkererwten (of zelf geweekt en gkookt natuurlijk)
2 fijngesneden uien
3 fijngesneden knoflookteentjes
2 laurierblaadjes
1 theelepel zwart mosterdzaad
1 theelepel komijnzaad
1 eetlepel olijfolie
1 theelepel miso (of meer naar smaak(
2 teetlepels fijngehakte munt

Bereiding:
Rooster de komijn en mosterdzaad in en dorge koekepan en maal ze in een vijzel.
Bak de ui met de laurierblaadjes in de olie. Als de uien zacht zijn, voeg je de gemalen kruiden en de knoflook erbij en bak je deze even mee. Voeg dan de misopasta en de kikkererwten bij en giet er genoeg water over zodat de kikkererwten net onder staan. Breng dit aan de kook en haal het dan meteen van het vuur. Verwijder de laurier en pureer de inhoud van de pan totdat er een gladde soep ontstaat. Giet er eventueel nog wat meer water bij om de gewenste consistentie te krijgen. Tenslotte meng je wat fijngesneden munt door de soep. Eet smakelijk!

(NB: Met dank aan Gillian McKeith: www.gillianmckeith.info)

3 opmerkingen:

  1. Klinkt heerlijk! Misschien nog een tip: de enzymen die miso zo gezond maken, verdwijnen als ze gekookt worden. Om dit te voorkomen, kun je miso misschien na het koken en voor het pureren toevoegen?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Bedankt voor de inspiratie.
    Ik heb de soep gisteren gemaakt, heerlijk, ik had er kiemen in gedaan ipv munt en ik heb er wat wortels en bleekselderij in gedaan. En inderdaad de miso pas op het laatste toegevoegd. Ik had er na wel veel dorst, dus wellicht te veel miso?
    Groetjes cathy

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ha! Dank voor de tips Je hebt natuurlijk helemaal gelijk Lilian.
    En Cathy, jouw toevoegingen maken het een veelzijdigere soep, moet ik ook eens proberen.

    BeantwoordenVerwijderen